Kun je zomaar emigreren naar Spanje?

Gepost door: Lizzy
Image

Ja, dat kan. Als inwoner van de EU heb je het recht om in ieder land van de Europese Unie te gaan wonen. Heb je de Belgische of Nederlandse nationaliteit (of die van een ander EU-land), dan kun je dus in Spanje gaan wonen. Als je langer dan 6 maanden per jaar in Spanje woont, dan moet je je daar inschrijven. Dit word ‘residencia’ genoemd.

Hoe lang mag je als Belg of Nederlander in Spanje wonen?

Je mag als Nederlander of Belg zo lang in Spanje wonen als je wilt. Ga je emigreren naar Spanje en woon je er meer dan 6 maanden per jaar, dan moet je ‘residencia’ aanvragen. Dit betekent dat je je aanmeldt als inwoner van Spanje. Residencia vraag je aan bij de Policia Nacional. Je eerste residencia is altijd 5 jaar lang geldig, en daarna kun je hem voor onbepaalde tijd laten verlengen.

Kan ik in Nederland of België en Spanje ingeschreven staan?

Als je residencia in Spanje aanvraagt, moet je je uitschrijven uit België/Nederland. Voor je aanvraag van de residencia heb je het bewijs van uitschrijven uit Nederland of België nodig. Het is dus niet mogelijk om tegelijkertijd in Nederland of België en Spanje ingeschreven te staan.

Voor alle vragen kan je terecht bij Novapaso Estates.