Is vastgoed in Spanje nog interessant?

Gepost door: Lizzy
Image

Voor ons Belgen is het aankopen van een onroerend goed in Spanje al jaren populair en dat zal binnen de komende decennia niet veranderen. Het uitstekende klimaat met 320 dagen zon, de benijdenswaardige levensstijl en kwaliteit van het leven… mañana! En dit allemaal op slechts een dikke 2 uur vliegen, je zou voor minder twijfelen om te investeren in dit prachtige land.

In tegenstelling tot wat sommige ‘onwetenden’ onder ons vertellen, is het koopproces in Spanje eigenlijk héél simpel en niet gecompliceerd. Doe het gewoon niet op eigen houtje! Samen met onze klanten over lopen wij steeds stap-voor-stap het aankooptraject en wat de gerelateerde kosten zijn. Je zal zien dat dit volledig stressvrij en feilloos kan.

Of het nog steeds interessant is ?

Wel, te beginnen met de registratie- of aankooprechten…verder B.T.W. genoemd. Dit is in de provincie Alicante nog steeds 10% in tegenstelling tot België waar het 21% is bij het bouwen van een woning….wat op zich reeds 11% minder is en voor een woning van 300.000€ aankoop kan dat al flink wat geld opleveren. (=33.000€)

Wij beperken ons tot de residentiële markt met locaties en panden dewelke buitenlanders super aantrekkelijk vinden en bedoeld zijn als tweede verblijf, dichtbij de zee aan één van de populairste regio´s namelijk Costa Blanca en Costa Cálida.

Trouwens, ga maar eens na wat een appartement vandaag aan de Belgische kust zou kosten en met welk comfort deze slechts voorzien zijn?

De grootste reden(en) waarom Belgen vandaag massaal aan de Spaanse kust een tweede verblijf aankopen of er zelfs permanent gaan wonen is het ‘klimaat’ en de fantastische levenskwaliteit. Om nog maar niet te spreken over het dagdagelijkse leven waarbij een mens moet eten en drinken…dat is gewoonweg 35% goedkoper dan in België.

Daarom gaat de gepensioneerde Belg graag naar Spanje overwinteren of er zelfs continue wonen…ze hebben véél meer koopkracht met hun pensioen en voelen zich dan ook ‘koning in Spanje’!

Nog steeds interessant ? Ik denk het wel!