De gezondheid aan de Costa Blanca.

Gepost door: Lizzy
Image

De zorg wordt aangeboden door zowel publieke als particuliere instellingen.

De gezondheidszorg in Costa Blanca is over het algemeen van goede kwaliteit. De regio heeft heel wat ziekenhuizen, klinieken en huisartspraktijken.

De publieke gezondheidszorg in Spanje wordt gefinancierd door de overheid. De inwoners van Spanje hebben gratis toegang tot deze publieke zorg. Alsook buitenlanders die in Spanje wonen kunnen gebruikmaken van de publieke zorg, maar ze moeten zich eerst inschrijven bij de Seguridad Social, de Spaanse sociale zekerheidsorganisatie.

Er is ook particuliere gezondheidszorg in Spanje. Particuliere verzekeringen zijn beschikbaar voor mensen die extra zekerheid willen.

De Costa Blanca heeft een aantal ziekenhuizen, waaronder het Hospital Universitario de Alicante, het Hospital General de Denia, Hospital Quirón Torrevieja, Hospital General Universitario de Elche en het Hospital Vega Baja de Orihuela. Deze ziekenhuizen bieden een brede waaier aan medische diensten, waaronder chirurgie, cardiologie, oncologie, enzovoort…

Er zijn ook veel klinieken in de Costa Blanca die gespecialiseerd zijn in bepaalde medische disciplines, zoals tandheelkunde, oogheelkunde, en dermatologie.

In elke stad en dorp in de Costa Blanca zijn huisartspraktijken beschikbaar. Huisartsen bieden zoals in België basiszorg en vaccinaties.

De gezondheidszorg in Costa Blanca is een van de redenen waarom de regio zo populair is bij buitenlanders. De regio heeft een goede medische infrastructuur en de zorg wordt geboden door ervaren professionals.

Volgens de World Health Organisation is de Costa Blanca een het gezondste klimaat in Europa.